Американското ведомство за патенти и търговски марки регистрира и публикува нов

...
Американското ведомство за патенти и търговски марки регистрира и публикува нов
Коментари Харесай

Apple регистрира патент за шпионска технология

Американското ведомство за патенти и търговски марки регистрира и разгласява нов патент на Apple, който разказва функционалност за проявление на наличие на екрана на iPhone единствено посредством специфични очила, оповестява порталът 9to5mac.

Според описанието става дума за „ очила за дискретност “, които не разрешават на другите да виждат наличието на екрана на смарт телефона. Технологията разрешава на потребителя да замъгли изображението на екрана, в случай че не желае близките да виждат наличието, което се възпроизвежда.

В същото време, той самият благодарение на специфичните очила, няма да почувства никаква разлика в изображението. Тази технология може да се окаже голямо предимство  за бъдещите шлемове за смесена действителност на Apple, написа 9to5mac.

По-рано стана известно, че Apple евентуално работи по основаването на профили за идентифициране на лица. Патентът разказва система, способна да разграничава неповторими елементи на лицето на потребителя, като брада, мустаци, съществуване на разнообразни типове очила и други

Профилите за Face ID могат да бъдат стъпка напред в въвеждането на тази технология в компютрите Mac. Там биометричният скенер Touch ID разрешава на потребителите бързо да превключват сметки, като просто слагат десния си пръст върху датчика.

Все отново би трябвало да се има поради, че съществуването на патент не значи, че Apple ще внедри тези технологии в бъдещи устройства, отбелязва 9to5mac.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР